Новини

 • Младият омбудсман вече е член на мрежата от Обществени посредници

  Публикувана 08.03.2019

  СЗ млад омбудсман снимкаПървият в страната Млад омбудсман на Млада Загора вече е член на мрежата от обществени посредници в Република България. Това стана в рамките на проведената в Стара Загора редовна среща на местните омбудсмани от общините София, Пловдив, Бургас, Шумен, Кърджали, Казанлък, Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Симитли, Елин Пелин и Земен. По предложение на обществения посредник на Стара Загора, Надежда Николова – Чакърова, Младият омбудсман Бетина Радева и нейният заместник Калоян Максимов получиха официален знак за принадлежност към мрежата от обществени посредници в страната. Преди това участниците в редовната среща бяха приветствани от председателя на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков и заместник-кмета Иванка Сотирова.

  Обществените посредници се обединиха около принципната си позиция на удовлетвореност от предприетите от Народното събрание инициативи във връзка с достойно отбелязване на 140-та годишнина от приемането на първата българска конституция. С писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева членовете на мрежата предлагат своето партньорство и изразяват желание да се включат в планираните за 16 април „Уроци по Конституция“ пред учениците в цялата страна.

  Участниците в работната среща бяха приети и от Областния управител на Стара Загора Гергана Микова. Област Стара Загора е първата административна единица, на чиято територия институцията на обществения посредник функционира в две общини – Стара Загора и Казанлък.

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен