Новини

 • Над 200 пакета с трайни храни събра първият етап на „Купи и сподели“

  Публикувана 17.04.2019

  1Над 200 пакета с трайни храни събра първият етап от благотворителната акция „Купи и сподели“ в Шумен и Варна. В инициативата, част от четвъртото издание на традиционната кампания на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, активно се включиха деца и родители от Организацията на българските скаути. В края на миналата седмица децата скаути насочваха гражданите, желаещи да се включат с дарение в акцията, като за броени часове препълниха брандираните с логото на кампанията колички.

  Припомняме, че благотворителната акция „Купи и сподели“ се развива в тринадесет обекта на веригата хранителни магазини BulMag в Шумен, Варна, Търговище и Дулово. Кампанията се осъществява и с ресурсната подкрепа на част от шуменския бизнес – фирмите „Фикосота“, „Телепол“, и „Херти“.

  2От името на организаторите общественият посредник на Шумен Иван Капралов благодари на всички дарители и доброволци в кампанията. Той подчерта, че благодарение на събраните хранителни продукти ще бъдат подпомогнати различни социални групи. В офиса на обществения посредник е изготвен списък на нуждаещи се хора, които са търсили подкрепата на омбудсмана по други поводи. Част от събраните дарения ще бъдат предоставени и на Съюза на ветераните от войните, а друга част по традиция се насочват към Съюза на пенсионерите.

  Очаква се втората акция на Организацията на Българските скаути да даде нов тласък на „Купи и сподели“ в Шумен и Варна в края на седмицата. В кампанията на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ се включват и жителите на „Макак“. По решение на кварталния съвет събраните от тях пакети с трайни хранителни продукти ще подпомогнат нуждаещи се възрастни хора от квартала.

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен