Новини

 • Жителите на „Макак“ се включиха в „Купи и сподели“

  Публикувана 22.04.2019

  2 Жителите на шуменския квартал „Макак“ се включиха в благотворителната акция „Купи и сподели“. По решение на кварталния съвет, и с подкрепата на настоятелството на Народно читалище „Просвета – 1926“, са събрани 60 пакета с трайни хранителни продукти в подкрепа на възрастни и самотно живеещи хора от квартала. Благотворителната акция „Купи и сподели“ e част от четвъртото издание на традиционната кампания на омбудсмана на Република България Мая Манолова „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.

  По покана на главния специалист на квартала Елка Александрова общественият посредник на Шумен Иван Капралов поднесе даренията на възрастните хора. Членовете на кварталния съвет споделиха, че решението да се включат в кампанията на омбудсмана на Република България е спонтанно. Оттам напомнят и че жителите на „Макак“ оценяват подкрепата на институцията при възникналия по-рано тази година казус с изискването да се снабдят с винетни стикери.

  1Благотворителната акция „Купи и сподели“, подкрепена от Организацията на българските скаути, събра нови 125 пакета с трайни хранителни продукти и във варненския квартал „Владислав Варненчик“. Кметът на района Николай Костадинов прие подкрепата с благодарност и се ангажира даренията да достигнат до възрастните хора преди големия християнски празник Великден.

   

   

   

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен