Новини

 • Общественият посредник стартира програма по гражданско възпитание

  Публикувана 12.11.2012

  Общественият посредник Иван Капралов ще стартира утре, 13 ноември, срещи с ученици от 11 и 12 клас в училища в област Шумен. Поводът е програма по гражданско възпитание, която се осъществява със съдействието на Регионалния инспекторат по образование. Целта й е повишаване нивото на правна култура, а темите ще са свързани с възможностите за защита на правата и законните интереси на българските граждани и мястото на Обществения посредник в диалога между гражданите и администрацията.
  До края на първия учебен срок Общественият посредник ще влиза в часове по гражданско образование при възпитаници на шест училища в Шумен – СОУ „Сава Доброплодни”, ПМГ „Нанчо Попович”, СОУ „Панайот Волов”, ПГ по селско стопанство и хранителни технологии, ПГ по строителство, архитектура и геодезия и ПГ по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт. Интерес са проявили и СОУ „Цанко Церковски” в Никола Козлево и СОУ „Д-р Петър Берон” в Хитрино.
  Първото участие е среща в Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии утре от 13 до 14 часа, а от 17 до 17,40 часа Иван Капралов ще бъде в СОУ „Сава Доброплодни”.

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен