Новини

 • Евродепутатът Андрей Ковачев поздрави Обществения посредник на Шумен за програмата по гражданско възпитание

  Публикувана 16.11.2012

  Евродепутатът д-р Андрей Ковачев изпрати поздравително писмо до Обществения посредник на Шумен Иван Капралов за стартиралата преди дни програма по гражданско възпитание. „Инициативата Ви изпълва с дължимо съдържание ролята Ви на обществен посредник, чиято функция наред с разрешаването на спорове между гражданите и държавните институции, е да работи и за тяхната превенция чрез възпитаването на свободни, независими и демократични граждани”, се казва в писмото.
  Андрей Ковачев, който е заместник-председател на комисията по външни работи в ЕП и председател на българската делегация в ЕНП, изразява готовност за съвместна работа с шуменския обществен посредник. В писмото си той припомня, че от началото на мандата си като член на ЕП работи за въвеждането на гражданско образование по въпросите на ЕС и европейската интеграция в средния курс на обучение в училищата от страните-членки на ЕС.

  Програмата по гражданско възпитание, съвместна инициатива на омбудсмана и на Регионалния инспекторат по образование, стартира тази седмица в училищата в област Шумен. Тя ще продължи през цялата учебна година.
  Иван Капралов вече проведе срещи с четири паралелки от 11 и 12 клас в СОУ „Сава Доброплодни” и Професионалната гимназия по селско стопанство и хранителни технологии. До края на първия учебен срок в програмата ще се включат и СОУ „Панайот Волов”, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия, ПМГ „Нанчо Попович” и Професионалната гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт.

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен

  Пълният текст на поздравителния адрес: grazdansko obrazovanie