Новини

 • Общественият посредник участва в семинар „Читалищата в полза на гражданите на ЕС”

  Публикувана 22.02.2013

  Общественият посредник на Община Шумен Иван Капралов участва днес в семинар „Читалищата в полза на гражданите на ЕС”, организиран от европейския информационен център „Европа Директно”-Шумен. Срещата е по повод Европейската година на гражданите и е част от работата по активизиране на гражданите преди предстоящите избори за Европейски парламент, обясни Росица Василева, ръководител на „Европа директно”.
  Пред представители на читалища от общините Шумен и Никола Козлево Иван Капралов разказа от кога съществува институцията омбудсман в Европа и в България и кога се създава в Шумен. Той направи анализ на дейността си от встъпването в длъжност на 2 юли 2012 г. и представи конкретни случаи от практиката си.
  Читалищните дейци поискаха съдействие от обществения посредник културните институти да бъдат освободени от плащане на такса смет, както и за надзор по подадени от тях докладни записки до общината. Те приеха единодушно читалищата да бъдат домакини на срещите, които Иван Капралов има намерение да организира през пролетта в села от областта.

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен