Новини

 • Общественият посредник с инициатива по повод Международната година на статистиката

  Публикувана 25.02.2013

  Общественият посредник на Община Шумен Иван Капралов стартира днес инициатива по повод Международната година на статистиката, съвместно с директора на Териториалното статистическо бюро Атанасула Настева.
  На пресконференция двамата обявиха намерението си да проведат проучване на местно ниво за степента на информираност на гражданите за дейността на институциите в България. За целта е изготвена анкетна карта „Познаваме ли институциите в България?”. Тя съдържа два раздела с по 7 въпроса, които са свързани с държавната власт, статистиката и институцията омбудсман. Картата ще се разпространява чрез ТСБ, сред ученици-участници в програмата по гражданско образование на обществения посредник и при срещите му в населени места от цялата област, може да бъде изтеглена и от сайта на обществения посредник на община Шумен http://ombudsmansh.eu/. Анкетната карта е анонимна, първи я попълниха журналистите, които участваха в пресконференцията днес.
  Проучването ще продължи до 30 ноември 2013 г., а обобщените данни ще бъдат оповестени през първата половина на месец декември 2013 г. „Разчитам на професионализма на работещите в ТСБ, за да получим обективни данни и да разберем доколко гражданите на областта са запознати с функционирането на институциите”, заяви Иван Капралов.
  Вече над 40 институции от област Шумен са се регистрирали в сайта на Международната година на статистиката като подкрепящи инициативата, съобщи Атанасула Настева.

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен