Новини

 • Общинският съвет прие първия годишен отчет на Обществения посредник на Община Шумен

  Публикувана 01.04.2013

  25 души са потърсили съдействие от Обществения посредник на Община Шумен през месец март. Характерни сред случаите са три на нуждаещи се от настаняване в общинско жилище. Четири са гражданите с конкретни оплаквания от отношенията им с „Енерго Про”, „Топлофикация” ЕАД и „Водоснабдяване и канализация” ООД.
  Запазва се тенденцията шуменци да търсят помощта на омбудсмана и при неразбирателства в етажната собственост. Два са постъпилите сигнала за наднормен, по преценка на жалбоподателите, шум от заведения.
  По един случай със забавяне на изплащане на лихвоточки по Закона за уреждане правата на гражданите с дългогодишни жилищноспестовни влогове е започната проверка. Образувана е проверка и по жалба от гражданин, който твърди, че личният му автомобил е спрян от движение пред КАТ, но от общинската служба „Местни данъци и ТБО” начисляват данък за него. Получено е и оплакване завишен Данък МПС за мотопед „Симсон” с 50 %.
  През този месец омбудсманът Иван Капралов се срещна с представители на Регионалната организация на Съюза на инвалидите, за да обсъдят проекта за интегрирания план за възстановяване и развитие на Шумен.
  Съвместно с Областния информационен център бе стартирана инициатива за съдействие на собственици на домове, които са заявили желание да санират жилищата си по проекта „Енергийно обновяване на българските домове“.
  По покана на ръководството на Шуменския административен съд Общественият посредник се включи в дискусията в Деня на отворените врати в институцията.
  На редовното заседание на Общинския съвет през месец март бе приет първият годишен отчет на Обществения посредник на Община Шумен и становището на Кмета на Община Шумен /виж прикачения файл/.
  На същата сесия общинските съветници подкрепиха докладната записка на Обществения посредник за спешно отпускане на финансова помощ на 21-годишния Йоан Мартинов.

  Stanovishe

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен