Новини

 • Ученици от СУ „Панайот Волов“ посетиха Народното събрание

  Публикувана 30.06.2017

  1

  Деветокласници от СУ „Панайот Волов“ – Шумен посетиха Народното събрание и наблюдаваха работата на депутатите по време на редовно парламентарно заседание. Учениците се обучават в специалността „Защита на информацията и национална сигурност“. Визитата се осъществи по инициатива на народния представител Димитър Александров и със съдействието на Обществения посредник на Община Шумен Иван Капралов и директора на училището Ема Радушева.

  Народните представители от Шуменския многомандатен избирателен район посрещнаха лично учениците и разясниха дейността на Народното събрание и постоянните комисии. Заместник-председателят на парламента д-р Нигяр Джафер /ДПС/ и народните представители Димитър Александров /ГЕРБ/, Румен Генов /ГЕРБ/, Иван Иванов /БСП/ и Емил Димитров /ОП/ разясниха пред учениците хода на законодателния процес и превръщането на един законопроект в действащ закон. Шуменските народни представители подчертаха, че въпреки политическите си различия са готови да отстояват заедно каузи за развитието на областта и бъдещето на младите хора.

  По-късно учениците бяха поздравени и от председателя на постоянната комисия по „Вътрешна сигурност и обществен ред“ Цветан Цветанов /ГЕРБ/, който изрази желание да върне визитата на учениците в Шумен и да дискутира с тях проблемите на националната сигурност и противодействието на тероризма.

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен