Новини

 • Мая Манолова благодари на шуменци за акцията „Купи и сподели“

  Публикувана 03.04.2018

  Националният омбудсман Мая Манолова посети Шумен, за да благодари лично на всички, които се включиха в благотворителната акция „Купи и сподели“. Тя подчерта, че благодарение на партньорското отношение на веригата хранителни магазини BulMag акцията през тази година е разширила своята география, достигайки до градове като Шумен, Варна, Търговище и Дулово. Според националния омбудсман гражданите, които са споделили част от своите покупки, за да подпомогнат възрастните хора и социално отговорният бизнес трябва да бъдат поощрявани в ефир и благодари на BulMag за дарените пакети с храна.20180403_141052

  Повече от 50 граждани на Шумен посрещнаха Мая Манолова пред православния храм „Свети Три Светители“. Присъстващите споделиха, че освен очакваната помощ, искат лично да се срещнат с омбудсмана. Отец Красимир също беше подготвил дар и изненада Манолова с икона с лика на Света Богородица. Над сто граждани пък очакваха омбудсмана пред мюсюлманския храм Томбул джамия. Хората благодариха лично за доброто отношение и се възползваха от възможността да се оплачат от ниския размер на получаваните пенсии. Темата бе поставена и от ръководството на „Пенсионерски съюз 2004“ в Шумен. Организацията за трета поредна година получава благотворителни пакети с храни от националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.

  Благотворителната кампания цели набирането на парични средства чрез дарения по банков път. Събраната сума се обръща във ваучери за храна и се предоставя, по списък изготвен от НОИ, на пенсионери, останали извън обхвата на празничните надбавки отпускани от правителството. Благотворителната акция „Купи и сподели“ е съпътстваща част, която разчита на активността на отделните граждани. В Шумен акцията получи и дарителската подкрепа на най-голямата верига хранителни магазини BulMag, което стана повод националният омбудсман да посети града и да изкаже своята благодарност за подкрепата.

  Офис на Обществения посредник на Община Шумен